Amal blogi: Vielä Al-Holiin liittyen…
17 joulukuun, 2019
Amal ry blogi: Miten voimme vaikuttaa umman haasteisiin
18 tammikuun, 2020
Amal blogi: Vielä Al-Holiin liittyen…
17 joulukuun, 2019
Amal ry blogi: Miten voimme vaikuttaa umman haasteisiin
18 tammikuun, 2020
Näytä kaikki

Miksi Amal ry järjestää ryhmiä uusille muslimeille, islamista kiinnostuneille ja muslimien puolisoille?

Tarve uusille muslimeille, islamista kiinnostuneille ja muslimien puolisoille suunnatusta ryhmästä on noussut esille useiden eri kohtaamisten ja keskusteluiden kautta. Olemme havainneet, että moni uusi muslimi tai islamista kiinnostunut kaipaa turvallista ja luottamuksellista tilaa keskustelulle, jossa esittää itseään askarruttavia kysymyksiä. Myös niitä kysymyksiä, joita ei esimerkiksi sosiaalisen median palstoilla uskalla esittää.

Haluamme ryhmässämme muistuttaa, että islamiin palaaminen on suuri elämänmuutos. Vasta islamiin tutustuvalla tulee olla tilaa käydä prosessia rauhassa läpi, ilman painostusta toimimaan nopeammin kuin on valmis. Allah swt sanoo Koraanissa ”Uskonnossa ei ole mitään pakkoa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä” [2:256] Meidän tulee muistaa, että jokaisella ihmisellä on oma tahto ja on riittävää, että annamme tietoa omien päätösten tueksi.

Myös uusien muslimien tulee antaa kehittyä ja omaksua asioita rauhassa, sillä äärimmäisyyksiin meneminen useimmiten kuluttaa ihmisen loppuun. Meidän tulee muistaa, että tärkeintä ei ole se, kuinka nopeasti muutamme tapaamme elää. Tärkeämpää on tiedostaa syyt, miksi haluaa elämäänsä muuttaa. Alkuvaiheessa tärkeää on tutustua islamin perustaan, jolloin myös moni muu palanen loksahtaa paikoilleen aivan luonnostaan.

Miksi ryhmämme on sitten suunnattu myös muslimien puolisoille? Siksi, että moni muslimin kanssa avioitunut tarvitsee tietoa puolisonsa vakaumuksesta, jotta liitossa kyetään keskinäiseen ymmärrykseen. Tieto puolison vakaumuksesta myös luo mahdollisuuksia avoimemmalle keskustelulle, jota tarvitaan erityisesti silloin, kun liitossa on suunnitelmissa perustaa perhe tai perheeseen on jo saatu lapsia. Lasten kasvatus on monissa kahden kulttuurin/uskonnon liitoissa aihe, joka herättää suuria tunteita puolisoiden ja myös heidän läheistensä välillä. Tästä syystä haluamme luoda ryhmästämme paikan, jossa myös naisilla, jotka eivät itse ole muslimeita, on mahdollisuuksia käydä rakentavaa keskustelua ja saada uutta tietoa.

Tervetuloa siis mukaan ryhmään, olit sitten kiinnostunut islamista, juuri palannut tai muslimin puoliso!