MIKÄ ON ISLAMIN KANTA LÄHISUHDEVÄKIVALTAAN?

Islam opettaa ihmisiä kunnioittamaan toisiaan ja toistensa rajoja. Lähelle Allahia pääsee uskovainen, jolla on itsehillintää ja kärsivällisyyttä. Väkivalta kaventaa ihmisen mahdollisuuksia elää turvassa ja rauhassa elämää, jonka Allah meille soi.

Abu Musa kertoi: “Jotkut ihmiset kysyivät Allahin lähettiläältä: ‘Kenen islam on paras (ts. kuka on todella hyvä muslimi)?’ Hän vastasi: ‘Se, joka ei vahingoita muslimeja kielellään, eikä käsillään.’”
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 11)

Allah on antanut meille kaikille kehomme, eikä kukaan saa sitä vahingoittaa. Ketään ei saa lyödä.
Profeetta Muhammadin (rh) opetti meille, miten muslimin tulee elää.


Profeetan (rh) vaimo 'Aisha sanoi: "Profeetta (rh) ei koskaan lyönyt ketään palvelijoistaan, vaimoistaan, eikä hänen kätensä koskaan lyönyt mitään."
(Sunan ibn Majah, vol 3, kirja 9, hadith 1984, sahih)

Profeetalta (rh) kysyttiin, miten miesten tulee kohdella vaimojaan. Hän vastasi: "Anna heille ruokaa, jota sinulla on itsellesi ja vaateta heidät sillä, millä vaatetat itsesi ja älä lyö heitä äläkä herjaa heitä."
(Sunan Abi Dawud, 11, Hadith 2139, sahih)

Profeetta (rh) näytti meille omalla esimerkillään, miten perheessä voi ja tulee vallita hellyys, arvostus, rakkaus ja luottamus. Siksi juuri perheessä on erityisen tärkeä käsitellä tunteet ja vaikeat asiat ilman väkivaltaa. Kenenkään ei pitäisi joutua tuntemaan oloaan turvattomaksi tai nurkkaan ajetuksi läheisissä ihmissuhteissa.Epävarma ja mustasukkainen ihminen saattaa tulla levottomaksi siitä, että puolisolla on omia ystäviä ja menoja, ja epäillä tällä pettämisestä.


Profeetta (rh) sanoi, että on “mustasukkaisuutta, jota Allah vihaa” ja “se on suojelevaa mustasukkaisuutta, kun epäilyksille ei ole perusteita”.
(Sunan Ibn Majah, Vol 3, kirja 9, Hadith 1996, sahih)

Allah haluaa ihmisten voivan elää täysipainoista elämää ilman, että väkivalta ja sen pelko sitä kaventavat. Allah haluaa ihmisten voivan olla sellaisia, millaisiksi Hän heidät loi, joutumatta pienentämään itseään väkivallan takia.Löydät ladattavat eri kieliset esitteemme islamin kannasta lähisuhdeväkivaltaan materiaalipankistamme
couple