amal ry palvonta

Islaminmukainen hyvinvointi - puhdistus Ramadania kohti

Puhdistautuakseen meidän tulee aloittaa sydämestä, joka on koko kehon energia keskus. Sydän sen anatomisen toiminnan lisäksi on myös elin, josta perimätiedossa sanotaan sen ollessa korruptoitunut/pahoinvoiva, koko keho on silloin pahoinvoiva.
Meidän tulisi asettaa itsemme ”näkymättömään” läpivalaisulaitteeseen, magneettikuvaukseen, etsiä omat vikamme, vajeemme ja kohdata ne. Muistella kohtaamiamme ihmisiä ja tuttavia ja tarkastella olemmeko tehneet kenellekään vääryyttä ja pyytää anteeksi tekojamme. Valmistaa itsesi kohtaamaan Allaah tekojesi kanssa. Meidän tulee kääntyä Allahin puoleen ja pyytää Häneltä anteeksi vääriä tekojamme.
Omien tapojen korjaamisessa auttaa niiden kirjaaminen ylös. Se auttaa tunnistamaan oman ongelmakohdan, esim. liiallinen laiskottelu, rukouksien viivyttely, herkästi suuttuminen jne. Tässä kohtaa jokainen tekee sen mikä on itselleen helpointa, on se sitten kirjallinen suunnitelma, mind-mapping tai mikä on kätevintä itselleen.

Lataa koko teksti islaminmukaisesta hyvinvoinnista ja puhdistautumisesta kohti Ramadania tästä

Hyvinvointi

Amal ry panostaa toiminnassaan edistämään naisten ja tyttöjen hyvinvointia sekä lisäämään heidän tietouttaan terveyteen liittyvistä aiheista. Amal hyödyntää naisten ja tyttöjen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä sosiaali- ja terveysalan osaamista sekä asiantuntijuuttaan uskontotietoisesta työskentelystä. Uskonnon, vakaumuksen sekä kulttuurisen taustan huomioivalla ohjakusella ja tuella voidaan luoda luottamuksellinen asiakas-auttajasuhde, jonka kautta myös arkojen ja sensitiivisten aiheiden käsitteleminen helpottuu.


Linkkejä hyvinvointiin ja terveyteen liittyen


VIGOR-hanke
VIGOR | Tervettä elinvoimaa -hanke edistää ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kajaanissa. Hankkeen aikana koulutetaan mentoreita arabian, darin, kurdin, persian ja somalin kieliryhmistä. Mentoreita koulutetaan muun muassa äitien ja isien jaksamisesta, rintojen omatarkkailusta, syöpäseulonnoista, eturauhassyövästä, raskaudesta, vaihdevuosista ja sukupuolirooleista.

TurvaSatama
TurvaSatama on asiantuntijoiden muodostama ryhmä, jonka tarkoituksena on auttaa ja tukea jokaista, joka tarvitsee turvallisen ja rauhallisen sataman kiireen ja elämän vilskeen keskellä. TurvaSatama tarjoaa perhepalveluita, terapiapalveluita sekä tukipalveluita.


Monaliiku ry
Monaliiku - Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry on suhteellisen nuori yhdistys, joka on perustettu vuonna 2009, vastaukseksi tarpeeseen antaa monikansallisille naisille mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa.

Mielenterveystalo
​Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.​ ​Ammattihenkilöille on omat kirjautumisen takana olevat tietosisältönsä.