Amal blogi: FGM-työmme
22 lokakuun, 2019
Amal blogi: Vielä Al-Holiin liittyen…
17 joulukuun, 2019
Näytä kaikki

Amal blogi: Al-Hol ja Suomen muslimiyhteisö

Amal ry:n toiminnan perusperiaatteisiin kuuluu, että pyrimme luomaan yhteisöä ja yhteiskuntaa, jossa jokaista kohdellaan yhdenvertaisesti. Toimintaamme ohjaa islamin arvot sekä sosiaali- ja terveysalan ammatillisuus ja ammattietiikka. 

Viime aikoina mediassa sekä poliittisessa keskustelussa on käynyt kuuma keskustelu Al-Holin leirillä olevista ja sieltä mahdollisesti Suomeen jossain vaiheessa palaavista naisista ja lapsista. Amal ry peräänkuuluttaa malttia keskusteluissa ja spekulaatioissa. Tilanteessa tulee antaa viranomaisille rauha toimia ja tehdä työnsä. 

Katsomme myös, että Suomen muslimiyhteisön tulee olla aktiivinen osa ratkaisua, sillä konfliktialueelta Suomeen mahdollisesti palaavat tarvitsevat viranomaistoiminnan lisäksi myös muslimiyhteisöltä tukea ja erityisesti henkistä ohjausta sopeutumisen helpottamiseksi.  Konfliktialueelta Suomeen palaavien naisten ja lasten alkuvaiheen kokonaisvaltainen tuki on keskiössä siinä, miten he sopeutuvat yhteiskuntaan. Tässä työssä erityisen tärkeäksi nousee muslimiyhteisön kyky vastata uuteen tilanteeseen sekä se, millä tavoin palaavat vastaanotetaan yhteisössä. Tarjoamalla palaaville tukea reintegroitumisessa, voimme ehkäistä marginalisoitumisen ja konfliktien riskiä. 

Amal ry:ssä näemme, että Al-Holilta palaavien naisten ja lasten tukeminen on osa järjestömme ammatillista velvollisuutta ja ellemme tähän tarpeeseen rohkeasti vastaa, toimimme islamin arvomaailman, sosiaali- ja terveysalan etiikan sekä ihmisoikeuksien vastaisesti.

Katso hallituksen jäsenemme Pia Jardin haastattelu aiheesta:https://www.katsomo.fi/#!/jakso/1186971